Bi-polar technológia

A kemény víz nagy mennyiségben tartalmaz a szervezetünknek hasznos kalciumot és magnéziumot. Ezek az anyagok a csővezetékben és bojlerben kemény vízkő formájában kiválnak és lerakódnak. A lehetséges következmények a költséges javításoktól a megemelkedett energiaköltségeken át az eldugult csövekig számosak lehetnek.
A csővezetékek átmérője napról napra egyre szűkebb. Hatásos vízkő elleni védelem nélkül ezeket a csöveket hosszú távon már nem tudjuk megvédeni a terheléstől.
A vízkő még további veszélyeket is rejt: a vízkőlerakódás nem egy sima, hanem egy erősen hasadozott felületet hagy maga után. Ez ideális melegágya a baktériumoknak és csíráknak, mint pl. legionellának. Az egyszerű eredmény: kevesebb vízkőlerakódás, csökkenő csíranövekedés higiéniát jelent.

Az AQA total Energy berendezés szíve a nemzetközileg elismert, egyedülálló Bipoláris technológia. A Bipolar-technológia a vízben a vízkövet stabilizálja. A pontosan összehangolt áram- és feszültségimpulzusok által parányi vízkőkristályok képződnek. Ezek az úgynevezett nanokristályoknak a specifikus nagyságuk alapján ugyanaz a töltetük, amely az összenövést megakadályozza és a vízben oldott vízkövet stabilizálja. Így az – mint az összes többi ásványi anyag – a vízben marad ugyan, de nem rakódik le a vezetékekben és bojlerokban. Az AQA total Energy további funkciójának köszönhetően egy vékony, korrózió elleni, védőréteg alakul ki a vezetékekben. AQA total Energy elősegíti fémcsövek esetén a felületi korrózió elleni hatékony védőréteg természetes kialakulását.