Elektromos sótalanítás

Mindenütt, ahol igen magas követelményeket állítanak a kezelt víz elé, a hatékony sótalanítás és ultra-tiszta víz előállításához ma már a víz elektrodeionizációját használják. (gyógyszer-, óra-, optikai ipar, fémfeldolgozó ipar felület és galvántechnika). Az elektrodionizálás az ionok egy membrán segítségével történő elválasztása. Egyéb membrános folyamatoktól eltérően az elektrodialízis alapja a nyomáskülönbség helyett egy elektromos mező. Ez a folyamat a teljes sótalanítás érdekében eltávolítja az ionokat a vízből. A BWT SEPTRON berendezései is ezt a modern vízkezelő technológiát használják. Ez a víz minőség kielégíti az USP 25 (purified water) és az ISO 3696 Typ. II szabvány előírásait.

A SEPTRON Line N egy moduláris felépítésű berendezés integrált holttérmentes technológiával – ez higiéniai szempontból egyedülálló.
A berendezés a teljes vízkezelő sort tartalmazza, beleértve az előszűrőt, az RO berendezést és az EDI készüléket. Minden kezelési lépcső, vezérlőegység, visszakeringtető rendszer és hidrogén kigázosító egy-egységbe integrált. Magas üzembiztonság a teljes körű mérési és ellenőrzési funkcióknak köszönhetően.

Az integrált vezérlőegység könnyű kezelhetőséget és teljesen automatikus üzemet biztosít.

A kezelési lépcsőket (szűrés, fordított ozmózis és elektromos sótalanítás) és az üzemi segédanyag előkészítését a berendezés magába foglalja. A teljesen automatikus üzemű berendezés a legmagasabb üzembiztonságot nyújtja egy széleskörű mérő, vezérlő és szabályozó rendszeren keresztül. Az átlátható érintőképernyővel felszerelt kijelző egy egyszerű kezelést tesz lehetővé.

A nyomás, a vízáramlás, a hőmérséklet és a vezetőképesség folyamatos mérése alapfunkció. Az üzemi paraméterek, hibajelzések és tartályszintek közvetlenül megjeleníthetők. Előreprogramozott RO és SEPTRON tisztítófolyamatok. Négy különböző szintű jelszavas védelem a teljes üzembiztonságért. Opcionális adatnyomtató integrálható. Ezen keresztül folyamatosan kinyomtathatók az üzemi paraméterek, hibajelzések, módosítások, üzemi napló.

BWT Elektrodeionizáción alapuló rendszerei:

Septron rendszerek