Víz ellátás saját kútból

Tájékoztatás azok számára, akik saját vízellátással rendelkeznek

Magyarországon egyre több ember oldja meg vízellátását saját házi kutakból. Amennyiben a vizet ivóvízként használják, annak rendszeres ellenőrzése egy erre feljogosított laboratórium által mindenképpen javasolt.

 

Alapvető jelentőséggel bír a kút kivitele is. A vizsgálat kiterjed az állapotra, a tömítésre, az elzárhatóságra és a szellőzésre. A kútnak olyan távolságra kell lennie a trágyatelepektől, emésztő- és szivárgó gödröktől, derítő telepektől, stb., hogy a szennyeződés veszélye ne állhasson fenn.

Az ivóvíz a legfontosabb élelmiszerünk! A víz kémiai, fizikai, toxikológiai, valamint bakteriológiai vizsgálatának nem csupán informatív jellegűnek kell lennie, hanem sokkal inkább alapját kell képeznie a vízellátó rendszerre vonatkozó, a higiénia és a biztonság szempontjából fontos, átfogó intézkedéseknek.

A házi kúttal rendelkező háztartások számára a nagy vízkeménység csakúgy problémát jelent, mint a károsanyagok, baktériumok vagy szennyeződések.

 

BWT az egyedi igényekhez szabott megoldásokat kínál Önöknek!

A víz kémiai összetétele igen sokféle lehet. A hálózati (vezetékes) víz összetétele – néhány esetet leszámítva – megfelel a mindenkori szabványokban előírtaknak. Ennek eléréséről és betartásáról a vízművek gondoskodnak. Kútvíz esetén azonban sajnos ezt semmi nem biztosítja. Ezért fontos, hogy ha fúrt kúttal rendelkezünk, a víz összetételéről a teljes körű vízanalízissel tájékozódjunk. BWT Hungária Kft-nél kollegáink készséggel állnak rendelkezésére a vízanalízis kielemzésében, a megfelelő vízkezelő berendezések kiválasztásában, hogy Ön biztosítani tudja otthona számára a tiszta, biztonságos és higiénikus ivóvizet.

Műszaki segítség nyújtásért hívja ügyfélszolgálatunkat a 23/430-480 –as telefonszámon.

Küldje meg részünkre vízanalízisét és ajánlatkérését az ajanlat@bwt.hu –ra, hogy kollegáink az Ön igényeihez szabott megoldást kínáljanak.