Vízszűrés, vastalanítás, arzénmentesítés

A vízelőkészítési eljárások igen sokfélék. Az egyes eljárások vagy eljárási lépések alkalmazása mindig a víz kémiai összetételétől és lebegőanyag tartalmától függ. A szűrőket alapvetően két nagy csoportba oszthatjuk: felületi szűrők és töltetes (média) szűrők.

Felületi szűrők - lebegő anyagok egyszerű eltávolítására
A közületi ivóvízszolgáltatók a lehető legmagasabb színvonalú ivóvizet biztosítják. Gyakran azonban lebegőanyagok (homok szemcsék, vízkő levállások, rozsda) kerülhetnek a vízvezeték hálózatba a javítási, felújítási munkálatok illetve új bekötések során. Saját vízellátás esetén, például a kút- vagy forrásvízben magasabb lehet a szennyeződések aránya, különösen rossz időjárási körülmények esetén. 

 

A szelepek és berendezések különösen érzékenyek a vízben található lebegőanyagokra, részecskékre, melyek, ha nem kerülnek vízszűréssel eltávolításra, a szolgáltatás akadozásához és magas fenntartási költségekhez vezethet. Ezért kulcsfontosságú a lebegőanyagok, a zavarosság és az elszíneződések a megfelelő vízszűrési technológiával történő eltávolítása higiéniai és esztétikai okokból egyaránt. A BWT szakemberei segítenek a megfelelő vízszűrő rendszer kiválasztásában.

 

BWT vízszűréssel megóvahtjuk berendezéseket, szelepket a vízben lebegőanyagoktól

 

Médiszűrők - speciális igényekre

A médiaszűrők szűrőanyagait mindig a kívánt vízminőségi célnak megfelelően kell megválasztani: lehet egyszerű szűrőhomok, rétegezett szűrőkavics, speciális adszorbens anyag, vagy katalitikus szűrőtöltet. A BWT médiaszűrők töltetanyagainak széles választékát kínáljuk, a legkülönfélébb alkalmazási területekre. A töltetek közös jellemzője, hogy hazai és nemzetközi felhasználási engedélyekkel rendelkeznek mind az ivóvíz, mind a fürdővíz, mind az ipari alkalmazások területén.

A BWT által gyártott és forgalmazott médiaszűrők leggyakoribb felhasználási módjai a következők:
• multimédia szűrés
• aktívszenes szűrés (klór- és ammóniamentesítés)
• vastalanítás és mangántalanítás
• arzénmentesítés
• Crystal Clear zeolitos szűrés

 

 

Kérdése van?

Hívjon bennünket! Írjon nekünk!

06-23-430-480
info@bwt.hu