MINISTIL kevertágyas berendezések

A MINISTIL sótalanító patronok kation- és anioncserélő gyantával töltött, ún. „kevertágyas” berendezések. A sótalanító eljárás során a nyersvizet felülről lefelé keresztülengedjük a gyantatölteten, amely az oldott sókat, szénsavat, kovasavat gyakorlatilag teljesen eltávolítja a vízből. A maradék sótartalom elenyésző, mintegy 0,1 mg/l, a termelt víz vezetőképessége 0,2 μS/cm alatti, amely érték a sótalan vízzel szemben támasztott legmagasabb igényeket is kielégíti.

A töltet lemerülése esetén a gyanta regenerálása a helyszínen nem végezhető el. Erre szolgál a cég központi regeneráló üzeme és vidéki áttöltő állomásai. Ha kimerült patron, az ügyfélnek nem kell mást tennie, mint elhozza hozzánk, mi kicseréljük a lemerült gyantát, regenerált gyantára.
A BWT MINISTIL kevertágyas gyanta csere szolgáltatása több mint 25 éve áll már az ügyfelek rendelkezésére. Cégünk a központi rengeneráló üzemében, nagy mennyiségben végzi el a kevertágyas gyanta regenerálását. Több száz laboratórium, kórház és ipari egység használja ezt a gazdaságos és egyszerű megoldást a sótalanításra (desztillálásra).

A MINISTILL szolgáltatásunk a felhasználók számára a következő előnyökkel jár:

 

  • Semmilyen feladatot vagy veszélyt nem jelent a savval és lúggal való bánás, ezek tárolása, a szennyvíz kezelése és elvezetése.

  • A központilag végzett, nagyobb mennyiségben történő regenerálás gazdaságosabbá és környezetbaráttá teszi a gyantacserét.

  • Kiemelt minőségű gyanta biztosítása (ISO minősítés mellett folyamatos belső minőségi ellenőrzést végzünk)

 

A MINISTIL sótalanító patronok széles méretválasztéka lehetőséget nyújt Önnek arra, hogy az igényeit legjobban kielégítő berendezést használjon. Az egy ciklusban leadott sótalan víz mennyisége a bennük lévő gyanta tömegétől és a nyersvíz minőségétől függ.

 

A patronok műanyagból vagy rozsdamentes acélból készülnek, nyomásállóak, így hálózati nyomás alatti sótalan víz termelésére alkalmasak. A mérő- és csatlakozófejek az általánosan használt patrontípusok mindegyikére ráillenek, ezáltal a mindenkori szükségletnek megfelelő berendezés köthető be. Ezek tartozékát képezik a hajlékony nemesacél tömlők, amelyekkel a patronok csatlakoztathatók. A beállított határérték elérésekor kívánságra egy automatikus vezérlésű mágnes szeleppel a víz útja el is zárható. A mérő- és csatlakozófej helyett csatlakozó könyök is szerelhető a patronokra, ebben az esetben a vezetőképességet mérő egység a falon is helyet kaphat.

Ügyfélszolgálat

BWT kapcsolat

 

 

Kevertágyas gyanta -csere szolgáltatás

több mint 25 éves tapasztalat és szakértelemmel az Önök szolgálatában.

ministil-gyantacsere ministil-gyantacsere