UV technológia a BWT –tőlHatékony korokozó elleni védelem a vízben,
környezetbarát vízkezeléssel

Fertőtlenítés UV berendezéssel

Ökológiai kórokozók eltávolítása a BWT fertőtlenítő rendszereivel

 

Napjainkban egyre több folyamat végrehajtható vegyszerek használata nélkül. Az ember számára az ivóvíz a legfontosabb „tápanyag”, ezért jogszabályi előírásoknak kell megfelelnie, hogy garantáltan ne legyen káros hatással a fogyasztók egészségére és közérzetére. A legfontosabb követelmény, hogy az ivóvíznek kórokozóktól és egészségügyi kockázatoktól mentesnek kell lennie. A BWT fertőtlenítő rendszerei a legkülönfélébb felhasználásokhoz alkalmas vízkezelési lehetőségek széles palettáját kínálják.

  

Fertőtlenítés BWT UV berendezéssel

 

 • Szellőzőrendszerek
  A visszaforgatott beltéri levegő gyakran a fertőzések rejtett forrása, így a légszűrő és párásító berendezések külön figyelmet igényelnek. A PairOx rendszer segítségével történő UV fertőtlenítés rendkívül hatékony fertőtlenítő eljárás, ráadásul káros mellékhatásai sincsenek: nemcsak a párásító vízben található kórokozók (pl. Legionella) mennyiségét csökkenti, de a biohártyát is megsemmisíti.

 

 • Hűtőtornyok 
  Gyakori eljárás, hogy szabálytalan időközönként biocid adalékanyagokat adnak a hűtővízhez a kórokozók számának csökkentése érdekében. Ennél azonban létezik környezetbarátabb fertőtlenítő megoldás, például a Coolzon, ami ózonnal dúsítja a hűtővizet. 

 

 • UV fertőtlenítés az élelmiszeriparban és a gyógyszeriparban
  Az élelmiszerek és gyógyszeripari termékek gyártásához használt víznek meg kell felelnie a vonatkozó jogszabályi és higiéniai előírásoknak. A fogyasztók általában elvárják, hogy az általuk vásárolt termékek hosszú ideig eltarthatóak legyenek. Az UV fertőtlenítés garantálja a technológiai víz mikrobiológiai biztonságosságát. 

 

 • Kórokozóktól mentes technológiai víz
  Számos folyamat kórokozóktól mentes vizet igényel. A kellően magas UVC sugárzással történő UV fertőtlenítéssel elérhető a kórokozók számának elvárt szintű csökkenése.

 

 • Kórokozóktól mentes ultratiszta technológiai víz

  Az UV fertőtlenítést az ultratiszta víz előállításának több pontján alkalmazzák, a vízkezelés előtt és után is, a tökéletes csírátlanítás érdekében.

 

 • Legionella megelőzése fűtőkörökben
  A fűtőkörökben megbúvó Legionella sosem szűnő veszély, ami gyakran halálos kimenetelű súlyos betegséghez vezethet. Szerencsére ez orvosolható a Legionella megelőzésére, elpusztítására és/vagy eltávolítására kifejlesztett rendszerekkel, illetve szaktanácsadóink segítségével.

Bővebben a Legionelláról

Kérdése van?

Hívjon bennünket! Írjon nekünk!

06-23-430-480
info@bwt.hu