Vegyszerek és adagoló berendezések a BWT-tőlMegkötik a többlet szénsavat a vízben és stabilizálják a maradék keménységet.

Vegyszer adagolás a vízbe (vegyszerek, hatóanyagok)

A vízlágyítás során a mész eltávolításával eltolódhat a természetes mész-szénsav egyensúly. Az ekkor keletkezett szabad szénsav, elősegíti a rozsdaképződést a horganyzott csővezetékekben, ami fokozhatja korrózió kialakulását.

 

Ezért ha a víz keménységére érzékeny anyagok (pld. horganyzott cső) is jelen van a vízvezeték hálózatban, különösen fontos az ivóvíznek megfelelő minőségű víz biztosítása.

Emellett a probléma a megfelelő ásványi anyagok adagolásával orvosolható még. A BWT adagoló berendezése egyrészt megköti a szénsav felesleget, másrészt elnyeli a vízben visszamaradt kalciumot (visszamaradt keménységet). Az adagoló berendezés pontosan a szükséges mennyiségű ásványi anyagot fecskendezi a vízbe.

  

BWT vegyszeradagolók, vegyszerek, hatóanyagok

 

Az adagoló berendezés gondoskodik a megfelelő adagolásról

Az adagoló berendezések a vízvezetékrendszer védelmére szolgálnak, egész pontosan a korrózió okozta problémák elkerülésére. A vízhez adott ásványi anyagok lerakódnak a vízcsövek belső falán, meggátolva a szénsavas víz fémfelületre gyakorolt korrozív hatását. A kazánvízhez, a fűtő- és hűtővízhez, illetve egyéb műszaki berendezésekhez megfelelő mennyiségben adagolt meghatározott hatóanyagok garantálják a rendszer folyamatos, megszakítatlan működését.

 

Ioncserélő berendezés üzemeltetése esetén az adagoló berendezést a vízlágyító rendszer után kell bekötni a körbe. A BWT adagoló berendezéseket egy integrált vízmérő szabályozza.

 

Ásványi hatóanyagok adagolása a vízhez 

Az élelmiszeripari szabványok szerint az ivóvíz korlátozott mennyiségben tartalmazhat foszfátokat a vízkő és a korrózió kialakulásának megelőzése céljából. A BWT ásványi anyag adaléka valamennyi érvényes élelmiszeripari előírásnak megfelel. A szigorú nemzeti és nemzetközi szabályozások szavatolják, hogy az általunk alkalmazott foszfáttartalmú termékeket rendszeresen tüzetes vizsgálatnak vetjük alá, hogy a legszigorúbb egészségügyi és biztonsági követelményeknek is megfeleljünk.

 

Vegyszeradagolás, vegyszerek

Vállaljuk hűtőköri, kazán tápvíz kezeléséhez és egyéb más víz vegyszeres kezelését is.

 

Bővebb információért keress vegyész kollégánkat, kérje írásos ajánaltunkat.

BWT kapcsolat

 

A BWT ADR tanácsadója:

Pál József (Tel.: 30/466-2250)