Elektrodeionizáció

Az elektrodialízis az ionok egy membrán segítségével történő elválasztása. Egyéb membrános folyamatoktól eltérően az elektrodialízis alapja a nyomáskülönbség helyett egy elektromos mező. Ez a folyamat a teljes sótalanítás érdekében eltávolítja az ionokat a vízből. 

 

Elektrodeionizáló rendszereink lelke a szabadalmazott SEPTRON® EDI modul, Európában az egyetlen olyan EDI modul, amely spirális áramoltatás technológiával éri el legmagasabb szintű víztisztaságot. A berendezés működési elve inkább elektromosságon, mint kémián alapul, így a technológia lényege, hogy a víz egy ioncserélőket tartalmazó kamrába kerül. Az elektródákba kötött elektromos feszültség a töltéssel rendelkező ionokat, mint a nátrium és a klór, egy koncentrátum kamrába áramoltatja, ahonnan aztán öblítéssel távoznak. Az elektrokémiai sótalanítás eljárása a BWT szabadalmazott technológiája, amely, mivel nem igényel vegyszereket, még környezetbarát is.

 

BWT Septron ultratiszta vizet előállító berendezés

 

A SEPTRON® technológia a legalacsonyabb vezetőképesség és a magas szintű mikrobiológiai tisztaság révén a lehető legjobb vízminőséget biztosítja. A holttérmentes intelligens moduláris technológia és az igényre szabható koncepció révén garantált a nagytisztaságú, biztonságos víz. Egyetlen kompakt egység végzi az összes kezelési fázist, a szűréstől az elektromos sótalanításig.

 

Előnyök:

  • A legjobb vízminőség, amely megfelel a legkülönfélébb alkalmazási területekhez szükséges ultratiszta víz előírásainak.

  • Kompakt és kényelmes - bármilyen laboratóriumban, szűk helyen is elfér

  • Felhasználóbarát és alacsony fenntartású

     

Kérdése van?

Hívjon bennünket! Írjon nekünk!

06-23-430-480
info@bwt.hu