BWT fűtési rendszer védelme programSegít pénzt és energiát megtakarítani, azáltal hogy biztosítja
az optimális vízminőséget otthona fűtési rendszeréhez.

Fűtési rendszerek védelme

BWT AQA therm – az optimális fűtési rendszerekért

A fűtési rendszerek az évek során egyre kompaktabbá váltak. Mára a legkisebb hőátadó felületek a leghatékonyabbak, bár kompakt méretük miatt ezek a legsérülékenyebbek is. Csak pontosan vezérelt és összehangolt ciklusok, hőmérsékletrétegződést elősegítő tágulási tartályok, keverők, vezérlőszelepek, szivattyúk révén érhető el a megfelelő energiahatékonyság. Ahhoz, hogy a fűtési rendszer a lehető leggazdaságosabban működjön, megfelelő fűtővízre van szükség.  

BWT AQA therm – az optimális fűtési rendszerekért

Az előírásoknak megfelelő, tökéletes víz a hatékony fűtésért

Ha normál ivóvizet táplálunk a fűtési rendszerbe, az számos gondot okozhat a háztartásban. A hideg vízben oldott kalcium kezdetben láthatatlan, ám ahogy a víz felmelegszik és belép a fűtési körbe, a kalcium egy része kioldódik és lerakódásokat képez. A fűtési rendszer vízkövessé válik, ami eltömődéshez és hibás működéshez vezet. A rozsda ugyancsak károsíthatja a rendszert. Az ebből következő levegősödés zajossá teszi a csöveket és csökkenti az épület legmagasabb pontjain elhelyezett radiátorok hőleadását. Így az egész rendszer, beleértve a keringetőszivattyút, színvonalán alul teljesít.

 

Emiatt több energiára van szükség a lakás vagy az épület melegen tartásához, hiszen a csövek belsejét vízkő borítja, ami hőszigetelőként viselkedik. Az ilyen jellegű hőszigetelés azonban nem jó: csupán 1 mm-es vízkőréteg a hőátadó felületen már 80%-kal csökkenti a hővezetési tényezőt, ami akár 20%-kal csökkenti a fűtés hatékonyságát és a hatásfokát. Ez azt jelzi, hogy a fűtési rendszereket lágy vagy alacsony sótartalmú vízzel kell tápláln, amelyet érdemes fűtési rendszer védelmére szolgáló vegyszerekkel kiegészíteni. Fontos, hogy a fűtési rendszer a fűtő berendezések gyártói által előírt vízminőséggel legyenek feltöltve.

 

Hatékonyabb fűtés vízkő és dugulás nélkül

A BWT AQA therm rendszer az ideális megoldás: a tökéletesen hangolt berendezések az előírásoknak megfelelően sótalanítják és lágyítják a fűtési rendszerbe betáplált vizet. Az AQA therm család termékeivel megelőzhetjük a kioldódó kalcium, a vízkőlerakódások és a rendszer levegősödése okozta problémákat. Ettől csökkennek a fűtési költségek, illetve a fűtés zajszintje. Biztosíthatjuk a fűtési rendszer megfelelő működését. A fűtővíz védelme hosszú távon hozzájárul az ingatlan értékének megőrzéséhez, hiszen a hatékony fűtési rendszer elengedhetetlen ahhoz, hogy egy otthon kényelmet és minőséget sugározzon. A rendszert ráadásul hosszú, több évtizedes élettartamra terveztük. 

Ügyfélszolgálat

BWT ügyfélszolgálat BWT Kapcsolat

 

Bővebb információt szeretne?

Kapcsolatfelvétel

Név* 
Telefonszám* 
E-mail *
üzenet *
A csillaggal jelölt mezőket kérjük töltse ki!