BWT Ásványi anyag adagolásmegköti a szénsavfelesleget, másrészt elnyeli a vízben lévő maradék keménységet.
A vízvezetékrendszer így teljes védelmet élvez a korrózió és a vízkő ellen.

Polifoszfát adagolás technológia

BWT ásványi anyag adagolás –
a tökéletes megoldás az, ha a víz korroziót okozna

Az atmoszférában az esővíz széndioxiddal (szénsavval) dúsul. Amikor az esőt magába szívja a talaj, a szénsav értékes ásványi anyagokat old ki a talajból, például kalciumot és magnéziumot. Minél több szénsav van a vízben, annál több kalciumot képes felvenni a talajból. Ezért minél kisebb a talaj kalciumkoncentrációja, annál kevesebb kalcium kerül a vízbe. Igen ám, de az így fennmaradó szénsav „agresszívebbé” teheti a vizet, ami azt jelenti, hogy fokozhatja a korróziós folyamatok kialakulását (különösen a horganyzott csövek esetén). 

 

Ezért ha a víz keménységére érzékeny anyagog (pld. horganyzott cső) is jelen van a vízvezeték hálózatban, különösen fontos az ivóvíznek megfelelő minőségű víz biztosítása.
A másik lehetséges módja a korrózió megelőzésének, hogy megfelelő ásványi anyagokkal dúsítjuk a vizet. A BWT adagoló készüléke egyrészt megköti a szénsavfelesleget, másrészt elnyeli a vízben visszamaradt visszamaradt keménységet. A vízvezetékrendszer így teljes védelmet élvez a korrózió és a vízkő ellen. 

BWT ásványi anyag adagolás

 

Az adagoló berendezések gondoskodnak a megfelelő ásványi anyagdúsításról

Az adagoló szivattyúk a vízvezetékrendszer védelmére szolgálnak. Elsősorban arra alkalmazzák őket, hogy biztosítsák a vízben az ásványi anyagok megfelelő koncentrációját, így megelőzve a korrózió okozta problémákat. A vízhez adott ásványi anyagok bevonatot képeznek a csövek falán, így akadályozva meg, hogy a szénsav megtámadja a fémet. A BWT adagoló szivattyúkat egy integrált vízmérő szabályozza. Dúsítás előtt szakember által elvégzett vízelemzésre van szükség.

 

Élelmiszerminőség a maximális biztonságért

Az élelmiszer-higiéniai előírások lehetővé teszik, hogy korlátozott mennyiségű polifoszfáttal dúsítsuk az ivóvizet a vízkő és a korrózió kialakulásának megelőzése érdekében.
A BWT dúsítóanyagai megfelelnek minden vonatkozó élelmiszeripari előírásnak. A szigorú nemzeti és nemzetközi szabályozások szavatolják, hogy az általunk alkalmazott polifoszfáttartalmú termékeket rendszeresen tüzetes vizsgálatnak vetjük alá, hogy megfeleljünk a legszigorúbb biztonsági előírásoknak.