Üzemanyagcella membránok & membrán szeparációs technológia

Tiszta energia előállítása vízzel: 
A jövő az üzemanyag-celláké   

Mindenki ismeri a képletet, miszerint a hidrogénből és az oxigénből víz és energia keletkezik. A tüzelőanyag-cella működése ezen az egyszerűsített elven alapul, melyet már 200 évvel ezelőtt felfedeztek, de csak most áll nagy áttörés előtt. A hidrogén ideális energiaforrás, mivel valamennyi fosszilis és egyéb, a környezetet károsító tüzelőanyag (szén, földgáz és kőolaj) energiatartalmának több, mint a háromszorosát rejti magában. 

Az üzemanyag-cellákban a protonvezető – és a gázt át nem eresztő – membrán által szétválasztott hidrogén és oxigén a vízzel kötést alkot, amiből „melléktermékként” energia keletkezik egy hatékony és szennyezőanyag-kibocsátástól teljesen mentes folyamat során. Mivel a kémiai energia közvetlenül elektromos energiává és hővé alakul át az elektrokémiai folyamat során, közbenső folyamatok nincsenek. Ezért a tüzelőanyag-cella rendkívül hatékony energiaátalakító. Az energiatermelésnek ez a formája tökéletesen megfelel a XXI. század követelményeinek, mivel káros üvegházhatású gázok kibocsátására az egyszerű víz előállítása alatt nem kerül sor. A technológiának rengeteg alkalmazási területe van és magában hordozza annak lehetőségét, hogy a jövő legfontosabb energiaforrásává váljon. 

A BWT FUMATECH leányvállalatát azért alapítottuk meg világszerte, hogy az innovatív membránok (fumion® polimerek és fumapem® polimembránok) beszállítójaként ellássuk az üzemanyag-cellák globális piacát. Ezek a membránok a membránelektród-egységek központi alkotóelemei és a PEM (polimer elektrolit-membrán) tüzelőanyag-cellák szívét alkotják.

 

 

 

Üzemanyag-cella membránok

A tüzelőanyag-cella alapvetően úgy működik, mint egy akkumulátor. Elektromos áram és hő helyhez kötött fejlesztésére használhatjuk a háztartásokban, míg mobilizálható alkalmazási területei az autók, buszok és hajók. Emellett a hordozható elektromos készülékek áramellátását is szolgálja.

 

 

További információ

www.fumatech.com