(V)ízélmények
Gasztro Percek

A ropogós kenyér titka

Legyen szó friss, finom, ropogós kekszről, roppanós és vitaminban gazdag zöldségekről, vagy ínycsiklandó, szaftos sültekről - minden falatnál közelebbi kapcsolatban kerülünk a vízzel anélkül, hogy tudnánk róla.

 

Ételeink elkészítéséhez vizet használunk, melynek minősége bizony, jelentősen befolyásolhatja élvezeti értéküket. Legyen szó otthoni főzésről, nagy szállodai konyháról, vagy exkluzív gourmet étteremről, mindenütt ugyanolyan fontos az optimális vízminőség.

A modern konyhatechnológia fejlődésével újabb és újabb berendezések jelennek meg, számos új sütési módszer fejlődött ki az elmúlt években az élelmiszeriparban és a vendéglátásban, s mindegyik esetében fontos tényező a víz.

A kenyeret légkeveréses kemencékben és kombi sütő/párolókban sütik, amelyek túlhevített gőzt használnak ahhoz, hogy ropogós héjú legyen az élelmiszer. Ezeknek a sütőknek a gasztronómia más területein is vannak előnyeik: a zöldségek megőrzik vitamintartalmukat és gusztusos színüket, emellett roppanósak és frissek maradnak. A sültek közepe szaftos marad, így minden falat igazi élvezetet nyújt. Minderre azonban már nemcsak az élelmiszeriparban és a vendéglátásban van lehetőség. Odahaza sem kell lemondani arról, hogy az étel egyszerre legyen ízletes és egészséges, hiszen – például – a párolók már régóta az otthoni konyha alapfelszereltségéhez tartoznak.

A profi szakácsok azzal is tisztában vannak már: nem mindegy, hogy milyen vizet használunk ezekhez a berendezésekhez. Legyen szó otthoni vagy profi konyháról, csak optimálisan kezelt víz tud a segítségünkre lenne abban, hogy ezek az újfajta, sokoldalú konyhai „zsenik” a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák és kiváló minőségű ételeket sühessünk-főzhessünk velük. Ha a víz rendben van, akkor az is rendben lesz, amit vele készítünk. Igaz sok múlik a szakácson is… :)

A megfelelő vízminőség elérésében mi tudunk segíteni, hiszen megfelelő szűrési technológiák felhasználásával biztosíthatjuk ezeknek a „konyhai zseniknek” a vízkő elleni védelmét és hozzájárulhatunk, hogy ételeink még látványosabbak és ízletesebbeké váljanak.

A BWT víztisztító termékek széles skáláját kínálja ahhoz, hogy az eredmény kiváló legyen otthon, a kávézókban, az éttermekben és a szállodákban egyaránt

Tippek és trükkök

 

#1

Ropogósabb lesz a kenyér, ha sütés előtt 10 perccel egy kis fazékban vizet helyezünk el az előmelegített sütő aljára. A kenyér így forró, gőzzel teli sütőbe kerül.#2

A kenyér, pizza tésztához is érdemes szűrt – íz- és illatanyagoktól mentes –, közepesen kemény vizet (5-10 karbonát keménység) használni a kiváló eredmény elérése érdekében.

Neked milyen tipped vagy trükköd van a sütéshez?

Oszd meg velünk!

Név* 
 
E-mail címed* *
Az én tippem a sütéshez: *
Kérjük, töltse ki az összes kötelező mezőt!