Ideális vízkezelés családi házban

Új nap kezdődik. Felkelünk. Lezuhanyozunk. Elkészítjük kávénkat, teánkat. Elindítjuk a mosógépet. Előkészítjük és megfőzzük az ételt. Sokszor már bele sem gondolunk, hogy a víz testünk legfontosabb alkotóeleme, a nap 24 órájában része életünknek.

A vízmű a lehető legjobb minőségű ivóvízellátást biztosítja mindenki számára. Ennek ellenére a homok- és rozsdaszemcsék kerülhetnek be a vízvezetékrendszerbe a csatlakozási pontokon, illetve a karbantartás során. Emellett sok helyen a vízkő kiválás is gondot okoz. A lehetséges következmények a drága javítástól a megnövekedett energiaköltségeken át az csöpögő csapokig terjednek, nem beszélve a háztartási berendezésekben, szerelvényekben és a zuhanyrózsában lerakódó vízkőről.

A víz az életünnk része. Otthonunk vízminőségének biztosításának és költségeink lefaragásának érdekében az alábbi technológia beépítését érdemes átgondolnunk.

1. Lebegő szennyeződések szűrésére a lakásba, házba belépő vízvezeték ágra vízszűrő beépítése javasolt.

Indok: hogy a vízhálózatból érkező szennyeződéseket - rozsda, vízkő, iszap stb. - visszatartsa.

 

Bővebb info itt.

 

2. Vízkő okozta problémák megelőzésére a házban belépő ágra, a vízszűrő berendezés után vízlágyító berendezés beépítése javasolt.

Indok: hogy a vízzel érintkező berendezéseinket, csőhálózatot illetve fűtési rendszerünket megvédjük a vízkőlerakódásoktól.

Lágy víz előnyök dióhéjnan*
• Simogató lágyság a zuhany alatt és a kádban
• Lágy bőr, selymesen fénylő érzetű haj
• Pihe-puha ruhák, törülközők
• Kevesebb vízkőlerakódás a szerelvényeken, a csempéken és a csövekben
• Háztartási gépek megnövekedett élettartama
• Akár 50%-kal kevesebb mosószer, tisztító- és fertőtlenítőszer fogy
• Alacsonyabb energia- és fűtési költségek
* keményvízhez viszonyítva

 

Bővebb info itt.

3. A konyhában, a konyhai csapnál, közvetlenül a víz felhasználása előtt egy utószűrővel kiszűrjük az íz- és illatrontó anyagokat.
Tipp: Ha vízlágyító berendezés is beépítésre kerül, akkor érdemes a mechanikai vízszűrő után és a vízlágyítót megkerülve  kiépíteni egy ágat a konyhai mosogatóhoz, mivel amíg a berendezéseinknek a lágyítótt víz a kiváló, addig szervezetünk a enyhény kemény, zamatos, tiszta vizet kedveli.

 

Indok: a konyhai ivóvíz utószűrőkkal a közönséges csapvizet kiváló minőségű ivóvízzé varázsolhatja otthonában, mert eltávolítják az illat- és íz rontó anyagokat (pl. klór) és baktériumok 99,8%-át.

 

Bővebb info itt.

 

+1. Fűtési rendszerek védelme megfelelő vízminőség biztosításával. A fűtési rendszerek az évek során egyre kompaktabbá váltak. Mára a legkisebb hőátadó felületek a leghatékonyabbak, bár kompakt méretük miatt ezek a legsérülékenyebbek is. Csak pontosan vezérelt és összehangolt ciklusok, hőmérsékletrétegződést elősegítő tágulási tartályok, keverők, vezérlőszelepek, szivattyúk révén érhető el a megfelelő energiahatékonyság. Ahhoz, hogy a fűtési rendszer a lehető leggazdaságosabban működjön, megfelelő fűtővízre van szükség.

 

Bővebb info itt.

 

 

 

Vízlágyító berendezés bekötési lehetőségének kiépítése:

 

Tervezői kiírás letöltése

Telepítési, kapcsolási vázlat letöltése

.dwg rajz igényét kérjük jelezze e-mail-en részünkre: bwt@bwt.hu

Mi az ami a BWT AQA perla vízlágyító berendezéseit megkülönböztetik a piacon?

 

 

Figyelemreméltó termékelőnyök

 

 

Smart Metering: Gazdaságos működés, takarékos só- és öblítővíz felhasználás jellemzi az AQA perla vízlágyító berendezést

 

BIO funkció: A berendezés minden regenerálásnál automatikusan fertőtleníti a gyantatöltetet, a megfelelő higiénia fenntartása érdekében.

 

Teljes Nyugalom: 72 óránként, ha a berendezés nem érzékel vízfolyást, egy gyors átmosó programot indít, így tartja fent a higiéniát még a szabadság alatt is.

 

Azonnali hiba észlelés: Hiba esetén gyors a szerviz
kódok kijelzése,és a karbantartás
esedékességének kijelzése.

 

Stabil teherbírás: A gépek akár a napi regenerálási ciklusok esetén is kiválóan, hosszú évekig képesek üzemelni.

 

Maximális higiénia
A gyakoribb regenerálási ciklusok
higiéniai szempontból előnyösebbek. A rendszeres öblítéssel könnyebben elkerülhető
a baktériumok elszaporodása.