Hogyan válasszunk vízkezelő technológiát a gyógyszeripar részére?

VÍZTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉKEK A GYÓGYSZERIPARBAN


A magas elvárások mellett, a lehető leghatékonyabban érjünk el eredményt, érdemes az alábbi technológiák közül választani: membrántechnológia, fordított ozmózis, elektrokémiai-sótalanító, ioncsere, csírátlanító és szűrő berendezések. 

Választáskor fontos infó, hogy az előállított víznek
1. a legszigorúbb előírásoknak kell megfelelnie, és hogy
2. a folyamat legtöbbször nem a környezetkímélő hatásairól híres.

Ezen okból a továbbiakban felsorolunk pár megoldást, ami az előírt minőséget a környezet károsítása nélkül tudja garantálni. Mivel mára a technológia eljutott arra a szintre, amikor teljesen feleslegessé válhat a veszélyes anyagok, (mint például a sav és a lúg) használata és tárolása.

VÍZTISZÍTÓ KÉSZÜLÉKEK A GYÓGYSZERIPARBAN:
BWT SEPTRON EDI BIOSAFE MODUL
A gyógyszeripar számára ad egyedi megoldást a szabadalmaztatott BWT SEPTRON EDI Biosafe modul.
Az elektrokémiai sótalanítás elvén alapuló készülék egy elektrodializáló, (úgy nevezett EDI modullal) van kiegészítve. (Ez az első olyan készülék a világon amely EDI modul ultraszűrő membránnal van kombinálva).
Az új technológia alapja, a már jól ismert SEPTRON modul, ami kiegészítésre került az ultraszűrő membránnal, lehetővé téve a patogénok és kórokozók eltávolítását. Az ultra finom szűrési tartomány olyan, baktériumoktól és szennyező részecskéktől mentes technológiai vizet eredményez, ami a legszigorúbb követelményeknek is megfelel.

Működése:
Ez a vízkezelési eljárás az elektrokémiai sótalanítás elvén alapszik, (így képes a rendszer vegyszerek alkalmazása nélkül hatékonyan működni).
Első lépésként a készülékben ioncsere történik. Az elektródokon jelentkező elektromos potenciál szétválasztja a különböző töltésű ionokat, (mint a nátrium és a klorid), amik membránon átjutva a koncentrátum csatornán keresztül távoznak. A következő lépés az ultraszűrés, ahol megtörténik a kórokozók eltávolítása. A BWT szabadalmaztatott módszere egyszerre energia- és víztakarékos.

BWT LOOPO
Legnagyobb kihívás (a gyógyszerészeti sztenderdeknek megfelelő víz előállítás esetén), hogy
1. garantáljuk a legkiválóbb minőséget, valamint,
2. a kórokozók elszaporodásának megelőzése tárolás és szállítás során.
Ez a kompakt rendszer, elektrolitikus folyamatokból állít elő ózont, így képes garantálni és nyomon követni a technológiai víz teljes mikrobiológiai tisztaságát. A berendezés a kezelt víz hőmérsékletét folyamatosan 80 °C felett tartja, megakadályozva a mikrobiológiai szennyeződések kialakulását.

BWT OSMOVISION
A BWT Osmovision egy nagy hatékonyságú környezetbarát berendezés tiszta és ultratiszta technológiai víz előállítására. A SANITRON új szabadalmaztatott technológia, ami kifogástalan higiéniát garantál vegyszerek alkalmazása nélkül, így válik költséghatékony és megbízható megoldássá.

A DESZTILLÁLÁS ENERGIATAKARÉKOSABB MÓDJA: 

BWT MINISTIL kevertágyas berendezések és gyantacsere szolgáltatás

 
A desztilláláson kívül ma már létezik energiatakarékosabb, praktikusabb módja is a sótalan víz előállításának. Erre szolgálnak a MINISTIL sótalanító patronok, amelyek kevertágyas ioncserélő gyantát tartalmaznak.
A MINISTIL Patronok használatával a kezelt vízben, a maradék sótartalom elenyésző lesz, mintegy 0,1 mg/l, a vezetőképesség 0,2 μS/cm alatti, amely érték a sótalan vízzel szemben támasztott legmagasabb igényeket is kielégíti.TOVÁBBI BERENDEZÉSEK


BWT Multitron és Multistil:
Garantálják az injekciós folyadékok gyártásához szükséges kifogástalan technológiai vízminőséget.

Vaportron berendezés:
Segítségével ultratiszta gőz nyerhető, ami biztosítja a gyógyszerészeti végtermékek légterének és az orvosi eszközök sterilitását. 

BWT Combitron:
A készülék lehetővé teszi, hogy injekciós folyadék gyártásához, vagy steril gőz termeléséhez is megfelelő minőségű vizet állítsunk elő.