PowerPak esettanulmány: Vízkezelési technológiaváltás a kozmetikaiparban

A FELADAT
A kozmetikai termékeket gyártó cégnél évek óta üzemelő egyfokozatú készülék, 20-25 µS/cm vízminőség előállítására volt alkalmas. A PowerPak, 2017-ben viszont olyan, speciális technológiát igénylő termékek gyártását tűzte ki célul, amelyek előállításánál a 20-25 µS /cm minőségi szint már nem elegendő. Az új technológia esetén 1,1 µS /cm alatti, nagyon alacsony sótartalmú és alacsony csíraszámú víz elérése lett az alapigény, 500 liter/óra mennyiségben.

A MEGOLDÁS
Ezen minőség napi szintű, hibamentes eléréséhez, egy kétfokozatú BWT RO berendezés került beépítésre, a következő módon:

A meglévő rendszer kibővítésre került egy tartállyal, ami a 25 µS/cm minőségű kiindulási vizet összegyűjti, majd tárolja azt. Ebből a tartályból kerül továbbításra a víz, a kétfokozatú RO berendezés felé.
Az RO technológia jellemzője, hogy a folyamatban nem egy-, hanem két lépésben történik sótalanítás. Az egyik készülék által sótalanított víz a másik készülék bemenő vize, amelyet az tovább sótalanít. Így a bemenő, 25 µS /cm sótartalmú víz a rendszer végén eléri a kívánt 1,1 µS /cm-es vízminőséget.

A TECHNOLÓGIA
A technológiai sor az alábbi készülékekből áll össze:
- Automata vegyszeradagoló állomás (MEDO CON 1601 - pH beállítás)
- Megszakító tartály (PP-500 - 500 liter)
- Első fokozat RO (Permaq Pico 60 ON)
- Második fokozat RO (Permaq Pico 50 OFF)
- Puffer tartály (SS-3000 - 3000 literes baktérium szűrővel és CO2 csapdával)
- Szivattyú (CRN-E 3-2)
- Baktérium szűrő (BWT 0,2 μm)
- Baktérium szűrő (BWT GEM 222 3/30)

BWT PERMAQ® PICO DUO

A PERMAQ PICO DUO egy egyedi igényekre szabott, a fordított ozmózis elvén működő, közepes- és nagy teljesítményű berendezés. A legmodernebb membrántechnológiának és a speciális fejlesztésű hidraulikus rendszernek köszönhetően, a fordított ozmózisos készülékek üzemeltetése hatékony és takarékos. További előny, hogy a 150-1500 l/h teljesítmény lehetővé teszi az olyan tiszta, sótalan víz előállítását, ami a legmagasabb gyártási igényeknek is megfelel.
A készülék egyik specialitása, hogy opcionálisan kombinálható BWT AQUA Flex víztartállyal, amelyben a kezelt víz higiénikusan tárolható, valamint továbbítható a fogyasztók felé.

Műszaki jellemzők:
- AS (Anti-Scaling) opció (Megelőző lerakódás gátló vegyszeres adagolással).
- A tápvíztől függően a termékcsalád valamennyi tagjának permeátum kihozatala elérheti a 80 %-ot. Így takarékoskodunk a vízzel, és megóvjuk a környezetet is.
- Kiváló permeátum minőség és optimális higiénia.
- Új mikroprocesszor vezérlő.
- Redundáns rendszer, a két, különállóan is működőképes fokozatnak köszönhetően.