Diagon esettanulmány: ultrakompakt RO az osztrák gyárban is

A FELADAT

A Diagon budapesti telephelyén működő véralvadás teszt gyártó részleg áttelepítésre került a siegendorfi illetőségű, új telephelyre. Az új üzemben, a gyártáshoz szükséges vizet egy kompakt méretű, kis teljesítményű fordított ozmózis sótalanító berendezés sor állítja elő.

A MEGOLDÁS

A helyi vízszolgáltató hálózati ivóvizét első lépésben egy 20 mikronos, aktívszenes előszűrő tisztítja meg a lebegő-, illetve az oxidáló anyagoktól. A fordított ozmózis berendezés előtt, egy 1 mikronos, cserélhető betétes szűrő kerül használatra a további finom szűrésre. A fordított ozmózis berendezés (Bestaqua 60 HQ RO készülék), automata kihozatali tényező beállítással működik, illetve a kezelendő nyersvíz, valamint a kezeltvíz minőségét figyelve alakítja ki a WCF arányt. 

A fordított ozmózis berendezés után, egy cserélhető betétes, kevertágyas patron került beépítésre, amely az első lépcsőben sótalanított víz sótartalmát tovább csökkenti a követelmény szerinti 5 µS/cm érték alá. Opcionális lehetőségként, - ha a gyártás megköveteli a baktériummentes vizet - utolsó szűrési lépcsőként, kialakításra került egy baktériumszűrő ház, melybe opcionálisan alkalmazható egy 0,2 µm-es baktériumszűrő betét.

A BWT BESTAQUA 60 HQ RO (fordított ozmózisos berendezés)
A fordított ozmózis egy membránszűrési eljárás, melynek során a membrán az összes oldott szilárd anyag 99 %-át eltávolítja és csak a tiszta vizet ereszti át. Nagy nyomáson a membrán minden keménységet okozó sót,
valamint ásványi anyagot eltávolít a vízből, beleértve a vízkövet is, sőt a szűrési folyamat során visszatartja a mikroorganizmusokat, baktériumokat, növényvédő szereket és a nehézfémeket.

Műszaki megoldások és speciális jellemzők:

- kis helyigény és kompakt kabinet,
- gyorsan beszerelhető és könnyen üzembe helyezhető,
- felhasználóbarát, intuitív kijelző, melyről minden fontos adat leolvasható,
- a különleges RobotFlow (permeátum-kihozatal automatikus beállítása),
- a hatékony membránok 50 %-kal nagyobb teljesítményűek, miközben só visszatartásuk meghaladja a 99 %-ot.