Jó vagy rossz a hazai ivóvíz?

Magyarországon szerencsés helyzetben vagyunk. A vízművektől kikerülő ivóvíz minősége optimális és megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek.

Ez alapján írhatnám, hogy a vízszűrése, tisztítása felesleges, de ez nem lenne igaz. A jó minőségű csapvíz hosszú utat tesz meg otthonunkig, (sokszor 30-50 éves csővezetékrendszereken keresztül), magával hozva a régi vezetékekben lévő szennyeződéseket. Vízkődarabkákat, rozsdát, homokot és egyéb lebegőanyag szennyeződéseket.

 

A probléma

 

A szennyezett vizet nem csak szervezetünk, de háztartási gépeink sem jó. Hisz a szennyeződések a perlátorok eltömődéséhez, csapok csöpögéséhez, a háztartási gépek szelepeinek meghibásodásház vezetnek, javítási költséget vonva maguk után. Ennek hatására terjedt el a lebegőanyag vízszűrők használata, hisz a szűrők megakadályozzák, hogy lebegő szennyeződések bejussanak az otthoni vízvezetékrendszerünkbe.

 

A megoldás

 

A vízszűrő használatánál fontos információ, hogy a szűrők folyamatos karbantartást igényelnek. Hisz ha a beépített szűrő szitáján fennakadó szennyeződéseket nem távolítjuk el, úgy az ivóvizünk hónapokon át a szennyezett felületen áramlik keresztül. Ez szélsőséges esetben a vízminőség romlásához, baktériumok elszaporodáshoz vezethet. Vagyis a vízszűrő használata, beépítése csak fél siker. Hogy biztosan megtérüljön befektetésünk, a rendszeres karbantartás kihagyhatatlan.

 

Épp ezért érdemes

1. a vízszűrőt olyan helyre beépíteni, ahol a tisztítás könnyen elvégezhető,
2. olyan vízszűrő berendezést választani, ami könnyen és egyszerűen karbantartható.

 

E1 higiénikus vízszűrő

A probléma megoldására került piacra a BWT új fejlesztése, az E1 higiénikus vízszűrő. Egyik előnye, hogy a szűrőbetét tisztítását, cseréjét egy műszaki analfabéta is elvégezheti. A vízellátást elzáró szerkezet kioldása, a szűrőbetét leöblítése, majd az elzáró szerkezet lezárása fél percet vesz igénybe. Továbbá a csere közben nem kell tartani attól sem, hogy kifröccsen a víz, vagy hogy a szárazonfutás károsítja a berendezést.  

 

 

A készülék egyik különlegessége, hogy ha esedékes a szűrőegység cseréje, arra a szűrőn elhelyezett LED kijelző (!) és egy emlékeztető e-mail (!!) hívja fel a felhasználó figyelmét.

További előnyök:
- A csere idejére könnyen kizárható a hálózatból.
- Szerszám és szaktudás nélkül karbantartható, tisztítható.
- A víz egyetlen karral, gyorsan elzárható.
- a higiénia 100%-os. A vízzel érintkező alkatrészekhez nem kell hozzányúlni.
- a BWT stabil alkatrész utánpótlást biztosít.
- 10 év garancia*

 

 

 

 

 

*regsiztrációhoz kötött, továbbá a kiterjesztett garanciára Ön abban az esetben jogosul, ha a vízkezelő berendezést rendeltetés szerűen üzemelteti és a gyártó által javasolt tervszerű karbantartásokat és szervizeket
elvégezteti.

BWT E1 higiénikus vízszűrő műszaki adatlapja itt letölthető:

 

BWT E1 higiénikus vízszűrő - pdf

  

További kérdése van?

Keressen bennünket:

Telefon: 06-23-430-480

E-mail: bwt@bwt.hu